Stalevo - un nou tratament al bolii Parkinson

De astazi este disponibil pe piata farmaceutica un nou tratament pentru pacientii bolnavi de Parkinson - Stalevo (carbidopa, levodopa si entacapone), sub forma de comprimate si compensat 100%. Stalevo contine levodopa (cel mai eficient medicament simptomatic pentru aceasta boala) plus carbidopa si entacapone. In timp ce carbidopa reduce efectele adverse ale levodopa, entacapone ii extinde efectele benefice, permitand pacientilor sa cunoasca ameliorari ale capacitatii de efectuare a activitatilor cotidiene si o reducere a simptomatologiei asociate bolii.


"Prin blocarea metabolizarii enzimatice a levodopa, Stalevo asigura o cantitate mai mare de levodopa la nivel cerebral, pentru perioade mai indelungate de timp. Printre beneficiile posibile pentru pacient se numara prelungirea intervalului activ, in care simptomele de Parkinson sunt bine controlate, iar activitatile de zi cu zi pot fi duse la bun sfarsit in mod eficient, precum si modalitatea mai simpla si mai convenabila de administrare", declara Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii Romane de Neurologie.


Cele mai frecvente efecte adverse ale Stalevo sunt de tip dopaminergic (de exemplu dischinezie, greata), dar pot fi combatute prin ajustarea schemei de administrare.

Boala Parkinson are un impact mare asupra sanatatii populatiei. In Romania se estimeaza ca sunt aproximativ 70.000 de pacienti afectati de ea. Este o boala degenerativa care are o progresie continua. Desi cauza bolii este necunoscuta (doar 15% dintre cazuri au la baza o cauza genetica), simptomele de Parkinson apar in urma unei morti accelerate a neuronilor dopaminergici din substanta neagra.


Simptomele tipice pe care le pot prezenta persoanele cu boala Parkinson includ: tremuraturi sau fasciculatii la nivelul mainilor, bratelor, picioarelor, barbiei si fetei, intepeneala, lentoarea miscarilor, tulburari de echilibru si coordonare. Este posibil sa existe si alte simptome, fara legatura cu miscarea, precum: tulburari de somn, depresie, dificultati de vorbire, dificultati de inghitire, blocaj motor, aspect inghetat.

Pana in 2040 se asteapta ca prevalenta la Parkinson sa creasca de 4 ori, efect cauzat de imbatranire.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bogdan Simescu pe 28 Mar 2014, 11:04
    Parkinson- ceva nou

    Ca si metoda alternativa de tratament, am aflat de ozonoterapie, si chiar fac tratamentul cu ozon la neoklinik in statiunea Moneasa. Ma simt foarte bine. Am si vazut la asociatia AntiParkinson ca recomanda ozonoterapia in tratamentul bolii Parkinson.

    0
    0

  • ponta mihaela pe 19 Sep 2011, 21:14
    stalevo

    dupa 10zile de la inceperea trat.cu stalevo 4x100mg,anxiar 1zi si dupa 3zile de stres au inceput halucinatiile.Dr a marit doza la 5tb/zi.E necesar?

    12
    2

  • amarel pe 2 Oct 2009, 21:08
    intrebare

    nu pot sa dorm mie frica tremura mina acum mai nou simt si un nod in git oare am Boala Parkinson?

    4
    1

  • Corila Babriel pe 5 Aug 2009, 14:33
    Parkinson post encefalic

    un mic pas spre imbuatatirea calitati mediuli de adaptibilitate al persoanei cu (sau) fara handicap dobindit ! Privid conseciintele,ca stare de fapt societatea ronineasca>

    2
    0

  • liliana pop pe 18 Feb 2009, 15:27
    parkinson

    VINDECA IN PARTE BOALA?

    4
    2

  • Tina pe 21 Mar 2008, 20:08
    In ce faza a bolii se poate lua acest medicament?

    Voiam sa stiu in ce faza a bolii se poate lua acest medicament si daca are acelasi efect in toate fazele bolii. In sfarsit, cat e de eficient? Se ia cu reteta, cat costa? Vindeca intr-adevar sau imbunatateste starea bolnavului? Imi puteti raspunde, va rog?

    9
    3

  • Mihaela pe 22 Feb 2008, 16:41
    Sperante noi

    D-na Ileana, ma intreb daca ati inceput tratamentul cu Stalevo; inciteva zile tatal meu va incepe si el acesttratament, fiind diagnosticat cu aceeasi boala ca si dvs. Sper din toata inima ca acest taratment sa dea rezultate pozitive!! Sanatate multa!

    2
    3

  • pop ileana pe 28 Oct 2007, 20:45
    o informatie oportuna

    Sunt o pacienta, diagnosticata cu Parkinson. Am citit despre acest nou medicament pe internet si nu stiam daca este accesibil si la noi.Doresc f. mult sa mi-l procur deoarece nu suport tratamentele clasice, iar boala progreseaza. Informatia este f. utila. ileana pop

    2
    1

  • deea pe 24 Sep 2007, 20:29

    nu se spune nimic despre cat timp poate fi administrat acest tratament....permanent?

    4
    1

  • lucia borodi pe 28 Sep 2006, 09:01
    metode alternative de terapie

    ma intreb daca sunt si metode de terapie alternativa si ce tip de gimnastica med.este indicat,masaj etc

    2
    0

  • BAIAS HORATIU pe 6 Apr 2006, 13:27
    PARKINSON

    Intrebare:Daca sunt metode bio-fizico-chimice, radiologice de diagnosticare a bolii lui Parkinson. Cu stima

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod