Spray-ul cu testosteron creste libidoul femeilor?

Cercetarile arata ca spray-ul cu testosteron nu imbunatateste decat cu foarte putin satisfactia femeilor aflate inainte de menopauza, efecte constatate si la placebo.
O echipa de specialisti au investigat aceasta problema pe un esantion de 261 de femei cu varste cuprinse intre 35 - 46 de ani care s-au pland ca au libidoul scazut. Astfel, timp de 16 saptamani au primit una dintre 3 doze diferite de spray cu testosteron sau un placebo.

La finalul studiului, femeile au declarat ca frecventa actelor sexuale a crescut putin. Expertii au constatat ca diferenta dintre spray-ul cu testosteron si placebo a fost destul de semnificativa numai in cazul femeilor care au primit o doza medie de testosteron.

De asemenea, 85% dintre femeile care au folosit spray-ul cu testosteron si 70% dintre cele care au primit placebo au raportat unele efecte adverse.
Cresterea parului pe abdomen (in locul in care a fost pulverizat spray-ul) este cea mai frecventa problema constatata la majoritatea participantelor.

Dr Rosemary Bassone de la Universitatea din Columbia Britanica (Vancouver) este de parere ca nivelul de testosteron si libidoul femeilor scad odata cu inaintarea in varsta, insa acest lucru nu inseamna ca lipsa testosteronului este asociata cu diminuarea satisfactiei sexuale. Sfatul expertilor este ca inainte de a prescrie testosteron femeilor care au probleme cu libidoul scazut, mai degraba trebuie analizata sanatatea si problemele de cuplu, disfunctiile sexuale ale partenerului pentru a remedia problema prin metode conventionale, cum ar fi terapia cognitiva-comportamentala, terapia sexuala si psihoterapia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod