Somn usor dupa plimbari lungi



Aceasta intareste organismul si inlatura oboseala sau stresul. Medicii specialisti in balneoclimatoterapie indica aceasta metoda atat oamenilor sanatosi, dar si celor bolnavi, in special de astm, bronsita cronica, hipertensiune, nevroze si insomnii. Aerul din padure este purificat, contine ioni negativi de oxigen care actioneaza pozitiv in cazul unor afectiuni respiratorii si poate avea efect sedativ, favorizand somnul. Plimbarile scurte prin padure, facute intr-un ritm de trei-cinci kilometri pe ora, relaxeaza, activeaza circulatia sangelui, ajuta la oxigenarea creierului si stimuleaza functiile organelor vitale, spun specialistii.
Fiecare sedinta de tratament trebuie sa se incheie cu o ora de odihna la umbra. Plimbarile calesc organismul si indeparteaza oboseala si stresul. Daca metoda este practicata in concedii sau in timpul liber, ea ajuta pacientii sa se refaca din punct de vedere emotional si fizic. Bolnavii care sufera de reumatism e bine sa evite silvoterapia.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Teodorescu Iuliana pe 20 Mai 2006, 09:40
    Despre somn

    Stimati prieteni, V-am trimis un mesaj in care va ceream ajutorul pentru a putea dormi, dar am marea rugaminte de a nu-mi aparea numele pe site. Va multumesc, Iuliana Teodorescu

    0
    0

  • Teodorescu Iuliana pe 20 Mai 2006, 09:37
    Despre SOMN

    Stimati prieteni, Articolul dvs. este foarte important, dar ceea ce vreau sa va spun este ca nu oricine isi poate permite sa plece la munte pentru a face silvoterapie. In concluzie, traiesc intr-un oras poluat (Bacau), dar chiar si atunci cand locuiam in Piatra Neamt - un oras de munte - aveam cumplite insomnii. Am incercat toate metodele posibile, apeland adesea la medicul de familie ( am luat tablete pt. a dormi) dar degeaba. Nu pot dormi, in special in saptamana cu luna plina.Va rog sa-mi dati un sfat sau sa-mi recomandati"ceva" pentru a putea dormi cat de putin, Cu multumiri, Iuliana Teodorescu P.S. Poate va sunt de folos niste date: Am 54 ani, sunt la pensie, supraponderala (92-94 Kg)fac putina miscare, am HTA, astm bronsic, anxietate, fac atacuri de panica (din care cauza nu por iesi singura in oras) am colesterolul mare, cu toate ca am grija de cativa ani sa mananc sanatos (fara grasimi, dar cu multe dulciuri, ceea ce contrazice cele spuse mai inainte),am o vesnica stare de oboseala, cu toate ca in general sunt energica,am o spondiloza CDL, C.I.D., circulatie periferica si cerebrala deficitara, ameteala din 1998, si dau "din una in alta" pe masura ce trece timpul. Help me please!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod