Sfaturi pentru o viata mai lunga

Media de viata a crescut in ultimii anii, femeile ajungand sa traiasca 80 de ani, iar barbatii 75, potrivit unor studii recente. Pentru a ajunge la aceasta varsta sau pentru a o depasi este indicat sa urmati sfaturile unor specialisti.

1. Radeti mai mult. Un ras sanatos echivaleaza cu o minisedinta de fitness, iar 200 de hohote de ras sunt echivalentul a zece minute de jogging, sustine cardiologul american William Fry.
2. Dormiti mai putin. Un somn mai lung de opt ore reduce sansele de a trai mai mult.

Un studiu din Arhivele Generale de Psihiatrie (SUA) releva ca persoanele care dorm sase sau sapte ore pe noapte au o viata mai lunga decat cele care depasesc opt ore.
3. Luati-va un animal de companie. Persoanele care au un caine sau o pisica sunt mai putin stresate, sustin cercetatorii de la Cambridge, pentru ca animalele de companie ii relaxeaza pe stapanii lor.
4. Mutati-va la tara. Cei care locuiesc la sat traiesc in medie cu cinci ani mai mult decat orasenii, iar la acest lucru contribuie aerul curat si peisajele naturale.

5. Ganditi pozitiv. Oamenii optimisti pot trai cu pana la 12 ani mai mult decat cei pesimisti. Acestia din urma sunt mai predispusi la boli ca gripa sau raceala.
6. Faceti sex. Persoanele care au o viata sexuala constanta arata mult mai tinere si se simt mai bine, pentru ca sexul reduce stresul.
7. Mancati ciocolata. Conform unui studiu al Departamentului de Sanatate Publica de la Harvard, cei care mananca ciocolata in cantitati moderate pot trai mai mult.
Ciocolata contine fenoli, substante care protejeaza organismul de cancer si boli de inima.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod