Semnal - Virusul varicelei persista in ganglioni



Cu Zona Zoster la vaccin In farmaciile din SUA si Europa se afla un vaccin contra bolii Zona Zoster, care ar putea sa imbunatateasca mult calitatea vietii persoanelor trecute de a doua tinerete. Zona Zoster face parte din familia bolilor mai putin cunoscute. Este o boala virala care se manifesta sub forma unor leziuni dureroase la nivelul pielii. Boala evolueaza cu complicatii severe: encefalita, paralizii, complicatii oculare chiar cu pierderea vederii. Persoanele peste 50 de ani, cu sistem imunitar prabusit sunt cele mai afectate de Zona Zoster.
In ultima perioada, cazuri de herpes zoster au fost inregistrate tot mai des si in randul copiilor, adolescentilor si tinerilor, in principal din cauza factorilor psiho-sociali. Potrivit specialistilor dermatologi, aproximativ 20% din populatia tarii au aceasta boala. STUDIU. Zona Zoster poate afecta pe orice persoana care a avut varicela, deoarece boala este provocata prin reactivarea virusului care e la originea varicelei. Virusul varicelei persista in stare latenta in ganglioni dupa primul episod ce a avut loc in copilarie.
Zona Zoster poate aparea la orice varsta, dar este mai frecvent si cu forme mai severe de manifestare la persoanele varstnice. In 2005, revista The New England Jorunal of Medicine a publicat un studiu referitor la vaccinul experimental contra Zona Zoster la persoane peste 50 de ani. Studiul a inclus 38.500 de adulti si a demonstrat o reducere a cazuisticii la jumatate si cu 66,5% a cazurilor de nevralgii post-zosteriene. Efectele secundare ale vaccinului se reduc la reactii cutanate in zona infectarii si cefalee.
In decembrie 2006, Consiliul superior pentru igiena publica din Franta a emis un aviz privitor la acest vaccin. Potrivit expertilor din cadrul consiliului, multe aspecte privind durata protectiei conferite de vaccin inca nu sunt complet lamurite. In stadiul actual de studiu, expertii consiliului nu recomanda vaccinarea pe scara larga dupa varsta de 60 de ani, dar promit o revenire asupra pozitiei imediat ce vor fi disponibile noi date asupra eficacitatii pe termen lung.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod