"Sansa la viata, sansa la noi amintiri", premiata la Gala Oameni pentru Oameni

Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" a fost premiata la editia din 2009 a Galei Oameni pentru Oameni, la categoria "Cel mai bun program de cause related marketing/cause promotion marketing".
Premiul obtinut de campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" la cea de-a 6-a editie a Galei Oameni pentru Oameni, eveniment de prestigiu menit sa identifice cele mai bune idei si initiative de implicare sociala, dar si abordarile etice si transparente, a fost inmanat Oliviei Ciubotariu - External Relation Manager, Procter&Gamble Balkans, de catre initiatorul SMURD, Raed Arafat, actual sub-secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
 
Derulata in perioada 1 iulie-30 septembrie 2008, campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" a avut drept scop cresterea numarului de copii operati, prin depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale si prin efectuarea interventiilor la momentul optim.
Acest lucru s-a realizat printr-o campanie de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin dotarea unei a doua sali de operatii la Targu-Mures. Noul bloc operator de la IBCvT beneficiaza acum de primul ecograf din Romania configurat pe investigatii cardiologice la copii si nou-nascuti.

Rezultatele campaniei sunt incurajatoare: numarul copiilor cu malformatii cardiace operati la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT) a crescut semnificativ, cu 57%, in perioada 1 iulie-15 septembrie 2008, fata de perioada 1 aprilie – 15 iunie 2008.


Pentru a veni in continuare in sprijinul parintilor ai caror copii sufera de malformatii cardiace congenitale, site-ul de informare www.sansalaviata.ro va ramane activ, unde cei interesati pot afla informatii despre malformatiile cardiace la copii, modalitatile in care acestea pot fi corectate si tipurile de interventii care pot fi efectuate la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures. De asemenea, contul IBCvT va fi disponibil pe acelasi site, pentru eventuale donatii ulterioare din partea celor care doresc sa contribuie la aceasta cauza.


Din cei 1000 de copii cu malformatii cardiace nascuti anual, 900 necesita operatie pana la implinirea varstei de un an. in Romania, cea mai mare parte a copiilor cu malformatii sunt operati la IBCvT. Lista de asteptare este foarte mare, insa acest precedent incurajator de salvare a vietii unor copii este posibil acum datorita campaniei de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin dotarea unei a doua sali de operatii la Targu-Mures.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod