S-au evidentiat bazele neurologice ale conformismului

Tendinta indivizilor de a "urma turma" este localizata foarte bine in activitatea cerebrala. Potrivit studiului, publicat in revista "Neuron", conformismul este un instinct ghidat de frica de a gresi.
Adesea indivizii isi schimba deciziile pentru a se conforma comportamentului unui grup normativ. Potrivit cercetatorilor, conformismul se poate "invata" din necesitate si conflictul cu opiniile grupului poate declansa un semnal de previziune a erorii.

Prin intermediul rezonantei magnetice functionale, cercetatorii au analizat activitatea a doua laturi ale creierului unui grup de voluntari care au fost rugati sa-si exprime o parerea in ceea ce priveste frumusetea unor figuri.

"Tendinta de a ne conforma comportamentul cu al altor persoane depinde de mecanismul de "invatare" sociala si este accentuat de activitatea neuronala", a explicat Vasily Klucharev, coordonatorul studiului.
Rezultatele arata ca mintea noastra incearca sa se impotriveasca uneia dintre cele mai grave erori umane, si anumea, aceea de a fi prea diferit de ceilalti.

Sursa: Agi Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod