S-a lansat un nou tratament cu atorvastatină


Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat un nou tratament cu atorvastatină

Torvacard® (atorvastatină) creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume.

 

Atorvastatina este recomandată pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore şi pentru profilul de siguranţă dovedit la nivel renal, hepatic şi muscular.

Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate în ample trialuri de prevenţie primară şi secundară.

Atorvastatina şi-a dovedit eficienţa în scăderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare şi stoparea progresiei aterosclerozei. Torvacard® (atorvastatină) este un produs generic bazat pe o moleculă cu o bună tolerabilitate, care nu necesită ajustarea dozelor la pacienţii cu afectare renală, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventă a bolii cronice de rinichi, reprezintă în acelaşi timp un factor major de risc cardiovascular”, a declarat Prof.
Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Valorile crescute ale colesterolului – un factor major şi independent de risc cardiovascular – determină afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroză). Ateroscleroza determină creşterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum şi a deceselor de cauză vasculară.
Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute.

Produsul Torvacard® (atorvastatină) este disponibil în farmacii în concentraţii de 10 mg, 20 mg şi 40 mg şi se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena tomescu pe 29 Feb 2012, 15:55
    medici buni

    infarctul e un cosmar care te pandeste uneori fara sa stii. fratele meu a ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov cu diagnsoticul de infarct,la care nimeni nu se astepta. Se pare ca din cauza stilului de viata pe care il ducea in acea perioada si pentru ca nu a dat atentie hiperetnsiunii. Am avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod