Rosiile modificate genetic mentin sanatatea inimii



Potrivit unui studiu efectuat pe soareci, rosiile modificate genetic - cu un continut mare de flavoinoide - scad nivelul unei proteine care determina inflamatiile, diabetul si bolile de inima in cazul oamenilor. Un numar de plante modificate genetic au un continut nutritional imbunatatit care ofera numeroase beneficii organismului uman, inclusiv zeaxatina din tuberculul de cartof sau acizii grasi omega-3 din soia. Cu toate acestea, niciun produs modificat genetic si cu potentiale beneficii asupra sanatatii nu a fost aprobat pentru consum.
Proteina C reactiva (CRP) este produsa in ficat si este cunoscuta ca si marker pentru inflamatii. Iar un nivel crescut al acesteia poate conduce la diabetul de tip 1 si 2, precum si diverse boli cardiovasculare. O echipa de cercetatori au tinut sub observatie un numar de soareci, iar dupa 7 saptamani s-a constatat o crestere a nivelului de colesterol "bun". "Rezultatele acestui studiu demonstreaza pentru prima data faptul ca un aliment modificat genetic, cu un continut mare de flavonoide poate avea efecte anti-inflamatorii care le depasesc pe cele ale produsului nemodificat genetic", afirma Dr.
Dietrich Rein, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod