Romanii mananca si nu se ingrasa

Majoritatea romanilor mananca sanatos si nu prezinta risc de supraponderabilitate, iar peste trei sferturi din populatie nu face sport niciodata.
Potrivit unui studiu realizat de GfK, romanii consuma zilnic cereale, fructe si legume, iar 76% din populatie nu practica niciodata vreun sport. Acest studiu sta la baza campaniei pentru promovarea unei vieti sanatoase, si este derulat de IAA Romania si Consiliul National al Audiovizualului.

Una dintre cele mai ingrijoratoare tendinte relevate de studiu este lipsa activitatii fizice in ciuda intelegerii importantei pe care sportul o are asupra starii generale de sanatate. Intr-un procent redus sunt si persoanele care sunt atente la dieta zilnica, aceasta situatie pe termen lung poate genera efecte negative, constituind un important motiv de ingrijorare.


Majoritatea adultilor consuma ca alimente de baza produse cerealiere, fructe, legume si lactate. Fructele, legumele si lactatele au frecventa mare de consum si in randul copiilor si al tinerilor. Astfel, 63% dintre copiii si tinerii participanti la studiu consuma fructe, 43% branza si cascaval, in timp ce aproximativ o treime consuma chipsuri, snaksuri, bomboane si ciocolata.

Totodata, studiul a scos la iveala ca 40% dintre persoane gatesc zilnic, iar aproximativ 70% dintre copii iau in fiecare zi un pranz cald, respectiv o cina calda.
De asemenea, in privinta tinerilor si copiilor, studiul a demonstrat ca acestia prefera sa consume zilnic bauturi carbogazoaze, iar o treime dintre ei beau sucuri necarbogazoase, pe baza de fructe, in timp ce doar putin peste 10% beau ceai.

Majoritatea respondentilor au o greutate normala. Doar 10% dintre copiii si tinerii chestionati au un risc de supraponderabilitate, in timp ce un sfert dintre adulti prezinta acest risc. Principalele motive pentru care adultii si-ar schimba stilul alimentar sunt pierderea in greutate, prevenirea unor boli si aspectul fizic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALINA pe 20 Oct 2007, 10:05
    !!!!!!!!!! MARE EROARE

    AS VREA SA STIU UNDE A FOST FACUT ACEST SONDAJ..E COMPLET ERONAT.... CRED CA PROCENTELE SUNT INVERS...INTR-UNUL DIN ARTICOLE E TRECUT FAPTU CA ROMANII OCUPA LOCUL TREI IN EUROPA CA NUMAR AL POPULATIEI OBEZE...DECI CONCLUZIA.....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod