Romania si Franta isi unesc fortele in numele sanatatii

In urma unei intrevederi la Paris cu omologul sau francez, Xavier Bertrand, Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a pus bazele unei colaborari bilaterale in mai multe directii, informeaza biroul de presa al MS

Prevenirea aparitiei gripei aviare la om a fost una dintre principalele teme de discutie. In acest sens, ministrul Bertarand a anuntat ca Franta va pune la dispozitia Romaniei planul sau de actiuni si modul in care a inteles sa faca o comunicare eficienta cu populatia. De asemenea, s-a convenit ca Franta si Romania sa adopte o pozitie comuna, in cadrul UE, in ceea ce priveste masurile si planul de actiune pentru prevenirea gripei aviare.
Cei doi ministri au stabilit ca Franta si Romania sa colaboreze si in domeniul scolilor de sanatate publica si management sanitar. Partea franceza si-a manifestat toata disponibilitatea de a sprijini Romania in efortul de deschidere a unei scoli de sanatate publica si managemet sanitar. In context, ministrul francez al Sanatatii si-a exprimat increderea ca si in Romania se vor face pasi importanti in ceea ce priveste reforma in domeniul Sanitar. El a apreciat in mod deosebit dorinta Romaniei de a face reforma si in ceea ce priveste managementul sanitar.
Colaborarea intre specialistii romani si francezi a fost o alta tema a discutiilor dintre ministrii Eugen Nicolaescu si Xavier Bertrand. S-a convenit sa se intensifice schimbul de experienta si sa se deschida o linie permanenta de colaborare la nivel de consilieri ai celor doi ministri. Ministrul francez al Sanatatii, Xavier Bertrand, a acceptat cu placere, la invitatia omologului sau roman, sa vina in vizita, in Romania, in luna septembrie a acestui an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod