Retinoblastomul

Una dintre bolile care poate actiona in tacere asupra copilului tau este retinoblastomul, o boala a ochilor care apare la copiii sub 5 ani.
"Retinoblastomul este o tumoare maligna care se dezvolta pe retina, partea fotosensibila a ochiului, si care poate fi vindecata, daca este descoperita in stadiu incipient. Unul din 20.000 de copii este afectat de aceasta boala. Retinoblastomul este o boala ereditara in general, se mosteneste de la parinte la copil, si in 75% dintre cazuri apare doar la un singur ochi. Cauzele aparitiei acestei tumori sunt simple si totodata complicate. Ochii incep sa se dezvolte foarte devreme, in burta mamei.
Uneori insa, celulele de crestere din ochi, retinoblastele, care la maturitate vor forma retina ( partea fotosensibila a ochilui),  nu se opresc din procesul de reproducere. De unde, aparitia unei tumori pe retina. Care tumoare continua sa creasca si sa degenereze", spune dr. Ionut Costache de la Bausch & Lomb Vision Care Romania.
 
Simptomele retinoblastomului sunt scurgeri albicioase ale ochiului, glaucomul secundar,protruzia (marirea) ochiului, lipsa de focus, pupila dilatata, ochi rosii.


Asadar, observa-ti copilul cu atentie si daca vezi ceva in neregula cu ochii lui, mergi la un consult oftalmologic. Nu e timp de pierdut!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod