Recipientele din plastic sunt un pericol pentru sanatate

Oamenii de stiinta au demonstrat ca sticlele din plastic policarbonat elibereaza o cantitate semnificativa de bisfenol A (BPA) in lichidul pe care il contin, fapt ce poate avea consecinte negative asupra sanatatii omului.
S-a demonstrat ca BPA afecteaza sistemul reproducator in cazul animalelor si se presupune ca are o legatura si cu aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului la oameni.

Cercetarea desfasurata de Harvard School of Public Health a aratat ca persoanele care beau timp de o saptamana din sticle facute din policarbonat au un nivel de BPA de 2-3 ori mai mare in urina.

Cercetatorii avertizeaza ca si biberoanele pentru copii care contin BPA sunt extrem de nocive pentru sanatatea acestora.

BPA este un distrugator al hormonilor endocrini si determina reducerea cantitatii de hormoni naturali din organism. Mai mult decat atat, cercetari anterioare au demonstrat ca BPA afecteaza si dezvoltarea creierului.

Sursa: The Telegraph
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 26 Mai 2009, 16:17

    articol telegrafic ca si sursa ;-) nu ne spune mare lucru.

    0
    0

  • mihaela pe 26 Mai 2009, 05:11

    Si recipientele pentru depozitat mancarea? vesela pentru copii? Obiectele astea fac parte din viata de zi cu zi a noastra! Astfel stand lucrurile chiar ar trebui sa ne facem griji...

    0
    0

  • Diana pe 23 Mai 2009, 12:11
    intrebare

    Care este vina noastra ca ni se vand bauturile in asemenea ambalaje? E bine de stiut cum sa conservam noi bauturile, dupa ce le-am procurat, dar cat mai putem salva astfel, prin corectarea facuta de noi, acasa??? Multumesc !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod