Protocoalele terapeutice vor fi implementate de la 1 iulie

Ghidurile si protocoalele terapeutice in sistemul sanitar vor asigura existenta unor reguli si norme in tratarea pacientilor din spitalele si cabinetele medicilor cu posibilitatea de a cuantifica costurile din sistem.
"Protocoalele terapeutice vor fi finalizate pana la 1 iunie si implementate de la 1 iulie. In felul acesta vom putea sa definim foarte clar care este calitatea actului medical si vom putea sa si protejam pacientii, pentru ca medicii vor sti foarte clar care sunt serviciile medicale pe care le vor face in fiecare dintre patologii, iar pacientii vor sti ce fel de servicii medicale primesc, iar ministerul va putea sa cuantifice acest lucru in bani", a declarat la Realitatea TV minstrul Sanatatii, Ion Bazac.

In luna februarie, Ministerul Sanatatii anunta ca un grup de comisii alcatuite din specialisti ai Ministerului Sanatatii si ai Casei de Asigurari de Sanatate trebuie sa finalizeze, pana la 1 iunie, protocoale terapeutice pentru zece boli printre care: cerebrovasculare; cardiopatia ischiemica si infarctul; hipertensiune arteriala; bolile pulmonare cronice; cancerul de col, de san, de prostata si de colon si diabetul zaharat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod