Promitator: testul de urina pentru cancerul prostatic

Formele benigne si cele agresive ale cancerului de prostata vor fi deosebite cu ajutorul unui test de urina. Descoperit anul trecut, testul de urina aduce din ce in ce mai multe sperante.
Exista cazuri in care cancerul de prostata se dezvolta lent, pe cand altele progreseaza foarte rapid si necesita tratament urgent, insa specialistii nu pot sa le diferentieze si de multe ori pacientii sunt supusi la interventii chirurgicale sau radioterapie fara sa fie neaparat nevoie.

Ultimul studiu care a aparut in publicatia "Nature" a scos la iveala un grup de molecule care sunt implicate in formele agresive de cancer prostatic. Prin identificarea lor, medicii vor afla ca pacientul are o forma agresiva de cancer prostatic si necesita interventie urgenta.


Testul de urina care identifica gena cancerigena de prostata (PCA3) este un nou mod de depistare precoce bazat pe elementele specifice descoperite in mostra de urina. Acest test nu numai ca promite depistarea precoce a cancerului, dar poate determina ca biopsia sa fie mai putin necesara si medicul sa diferentieze repede un caz usor de unul mai grav care necesita interventie chirurgicala rapida.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod