Progrese in tratarea infarctului miocardic acut

Agentia Nationala a Medicamentului a autorizat utilizarea Clexane (enoxaparina) si in cea mai severa forma de infarct miocardic acut, oferind medicilor o medicatie mai eficienta in preventia formarii unor noi cheaguri de sange in arterele coronare.
Eficacitatea Clexane (enoxaparina) a fost dovedita intr-un program larg de studii clinice, la peste 50.000 de pacienti, din tot spectrul sindroamelor coronariene acute.

Studiul ExTRACT-TIMI 25 (Enoxaparin and Thrombosis Reperfusion for Acute
Myocardial Infarction Treatment - Thrombolysis in Myocardial Infarction), ultimul din acest program de studii, a inclus peste 20.000 de pacienti cu infarct miocardic acut din 48 de tari (inclusiv din Romania).

Conform rezultatelor studiului ExTRACT-TIMI 25, utilizarea Clexane (enoxaparin.) in aceasta strategie a redus semnificativ riscul de repetare a infarctului miocardic si al decesului.

"Studiul are o importanta cruciala pentru tratamentul majoritatii pacientilor care au suferit un infarct de miocard.
O strategie bazata pe enoxaparina previne la mai multi pacienti decesul sau aparitia unui alt
infarct miocardic in primele 30 de zile dupa tratament", a declarat Dr. Elliott Antman, Director Medical al Departamentului de Cardiologie Samuel A. Levine al Brigham and Women's Hospital, Profesor in Medicina, Facultatea de Medicina Harvard, coordonatorul al studiului ExTRACT-TIMI 25.

"Pe baza rezultatelor studiului ExTRACT-TIMI 25, credem ca enoxaparina este acum regimul preferat de anticoagulare recomandat la pacientii cu infarct care primesc medicatie fibrinolitica", a afirmat Dr.
Eugene Braunwald, M.A.C.C., Presedinte al Grupului de Studii TIMI, Spitalul Brigham and Women si Profesor in Medicina, Facultatea de Medicina Harvard.

Cu mai mult de 1,5 miliarde de doze administrate pretutindeni in lume, la peste 190 milioane de pacienti si cu o experienta de peste 20 de ani, Clexane (enoxaparina) este cel mai utilizat si cel mai studiat dintre anticoagulantele injectabile.

Boala coronariana este cea mai comuna forma de boala cardiovasculara si reprezinta o problema serioasa de sanatate publica in intreaga lume.
Ea determina aproximativ 17 milioane de decese in fiecare an, altfel spus 1 din 3 oameni mor prin boala coronariana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod