Prognostic rezervat pentru copilul aflat in coma la Spitalul “Grigore Alexandrescu”

Facebook Twitter Comenteaza
Prognostic rezervat pentru copilul aflat in coma la Spitalul “Grigore Alexandrescu”

Dupa ce a fost internat saptamana trecuta la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti cu un diagnostic gresit, in urma consultului s-a constatat ca baiatul in varsta de 9 ani suferea de o formatiune tumorala intraabdominala.

 

In cursul zilei de miercuri, copilul a fost supus unei operatii extrem de complexe efectuata de prof. univ. dr. Ioan Basca si care a durat aproximativ 5 ore. “Au fost momente hemoragice importante in timpul interventiei, a fost, de asemenea, necesara sutura peretelui venei cave, care era intim aderent de masa tumorala, interventie care s-a efectuat cu succes.

Hemoragiile au fost stapanite, prin tehnici specifice. Desi in timpul operatiei a avut o perioada de presiune sanguina mai scazuta, in urma tratamentului administrat, pacientul a fost reechilibrat hemodinamic si si-a reluat respiratia spontana inainte de finalizarea interventiei chirurgicale. Necesarul transfuzional a fost asigurat prompt si in raport de pierderile de sange suferite de pacient”, precizeaza specialistul.

Dupa 2 ore de la operatie, medicii au constatat ca baiatul prezinta semne neurologice, de suferinta cerebrala, efectuand de urgenta un examen computer tomograf.
Cu aceasta ocazie, s-a efectuat si un control tomografic al abdomenului, care a semnalat date normale, inclusiv despre zona operata.

Insa, in urma examenului RMN s-au constatat leziuni cerebrale care au o evolutie imprevizibila, potrivit specialistilor. Pacientul a fost examinat de o echipa de medici neurologi, iar in urma consultului i s-a administrat tratamentul medicamentos complex indicat in astfel de situatii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod