Produs din soia, cu secrete



Un alt produs din soia este cascavalul picant. Ingredientele sale sunt: tofu (apa, soia boabe), ulei, amestec de condimente 3,5%, orez, sare, izolat proteic de soia. Si de data aceasta producatorul specifica faptul ca detine "certificat NON GMO (soia fara modificari genetice)" si ca produsul "nu contine aditivi alimentari sintetici". ANALIZA. Citind eticheta produsului, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca "este o branza din soia, procesata din boabe, dar si din izolat proteic".
Nu cunoastem compozitia procentuala in nutrienti, proteine, grasimi, glucide, acestea nefiind specificate intr-o eticheta nutritionala. In functie de raporturile acestor nutrienti, produsul poate fi echilibrat nutritional sau dezechilibrat. Producatorul nu specifica, de asemenea, nici originea uleiului ce ar aduce alte pretioase informatii despre valoarea nutritionala a produsului. Ar fi trebuit specificata si cantitatea de orez folosita pentru a stabili continutul in glucide, important pentru anumite categorii de consumatori, ne explica specialistul.
Din cauza lipsei etichetei nutritionale, produsul nu poate fi recomandat, dupa criterii nutritionale, stiintifice, diverselor categorii de consumatori. (Cristina Andreea Calin) JURNALUL FOTO ERORI. De pe eticheta lipsesc informatii esentiale
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anamaria pe 2 Apr 2007, 16:34
    de toate pt prosti

    nu sti ce sa mai zici , de ce nu fac si din cacat bici , sa se spinzure guvernanti...care ne maninca incet dar sigur roua vitii..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod