"Prin indiferenta, incurajam violenta domestica"

In perioada 25 noiembrie - 10 decembrie are loc cea de-a IV-a editie a campaniei V-Days - 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii, sub sloganul "Prin indiferenta, incurajam violenta domestica".
33.730 de cazuri de violenta in famile au fost inregistrate in tara, in perioada ianuarie 2004 - septembrie 2007, care s-au incheiat cu moartea a 224 de femei.

Cele mai multe cazuri de violenta in familie au drept victime femeile cu varsta cuprinsa intre 25 - 45 de ani (40%). Numai in primele trei trimestre ale anului 2007 s-au inregistrat 4463 de cazuri de violenta impotriva femeilor si peste 50 de decese.

"Suntem convinsi ca numarul femeilor agresate verbal sau fizic de partenerul de viata este mult mai mare pentru ca acestea nu au curajul sa se adreseze autoritatilor sau nu stiu de unde pot cere ajutor.
Ceea ce este si mai trist este insa faptul ca vecinii, colegii de birou sau familia inchid ochii cand vad semne ale violentei domestice," spune Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

Pentru a lupta impotriva acestui fenomen, in 25 noiembrie Fundatia Sensiblu va construi in Piata Universitatii un "Zid al Indiferentei", pe care vor fi mentionate femeile ucise de catre sot, tata sau fiu. Trecatorii vor avea ocazia sa lase un mesaj legat de ce vor face diferit de acum inainte in privinta fenomenului de violenta in familie.
Incheierea campaniei va avea loc pe data de 10 decembrie, cand zidul va fi daramat.

Daca esti martorul unei scene de violenta domestica poti suna la 021.311.46.36.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dumitriu silvia teodora pe 23 Nov 2007, 21:00
    Violenta in familie

    Sunt absolventa a Academiei de Teatru si Film si examenul meu de licenta a fost piesa de teatru "Mici crime conjugale" (cautati pe google). Campania Dvs. antiviolenta ar fi foarte bine exemplificata daca am prezenta piesa de teatru in cadrul acestui program. Astept un punct de vedere pe e-amil: caltec_msd@yahoo.com. Succes!

    0
    0

  • angi pe 22 Nov 2007, 11:07
    legea?

    In Romania din cate stiu nu exista ordinul de restrictie, si oricum,in general legile de la noi, sunt foarte permisive in legatura cu orice si scapa fiecare cum poate, o portita tot se gaseste pe undeva, sau spaga, mita, etc si se scapa repede de orice infractiune. Asta este Romania nenorocita in care traim.

    0
    0

  • angi pe 22 Nov 2007, 11:02
    cine-i de vina?

    Chiar daca depind material de nenorocitii de langa ele, in primul rand e vina lor ca inca mai stau langa ei in loc sa plece inca de la primul semn de violenta, pentru ca daca au dat o data, vor da si a doua oara. Mai bine vii si sarace, in casa rudelor, prietenilor, decat traumatizate fizic si psihic si marcate pe viata (asta in cazul in care mai raman in viata) si asteptand sa le ridice careva statuie ca uite cum se sacrifica ele pentru "liniste" in casa, pentru salvarea aparentelor in fata rudelor si/sau vecinilor sau pentru copii (eventualul copil cred ca isi doreste cel mai mult sa scape de un asemenea trai, in niciun caz sa traiasca un cosmar doar ca mama nu-l ia de mana sa plece pentru ca se teme de " ce zice lumea") . Chiar azi am auzit la tv ca in Romania mor doua femei pe saptamana in urma violentelor domestice. Si sfatul era sa analizeze atent comportamentul celor de langa ele inainte sa se casatoreasca. Pai si ce, daca fac prostia sa-i ia de barbati inseamna ca gata, e pe vecie? Casatorite sau nu, daca se simt amenintate in orice fel sa-si faca bagajelul si sa plece, nu sa astepte sa le omoare, si nici sa-i creada cand spun ca nu o sa se mai intample, ca se schimba, ca...si ca....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod