Primul citostatic fabricat la noi va fi comercializat in SUA

Grupul Actavis a obtinut aprobarea Agentiei de Control si Certificare a Medicamentelor (FDA) in vederea comercializarii pe piata din SUA a primului citostatic romanesc: produsul injectabil Clorhidrat de Irinotecan.
Procesul de distributie a medicamentului va incepe imediat.

Clorhidratul de Irinotecan (Irinotecan Hydrochloride, engl.) sub forma injectabila este echivalentul generic al produsului Pfizer Camptosar® si va fi disponibil sub forma de fiole cu concentratia de 40 mg/2 ml si 100 mg/ 5 ml. Medicamentul este indicat in tratamentul pacientilor cu diagnostic de cancer colorectal metastatic, a caror afectiune a recidivat sau s-a agravat dupa tratamentul initial cu fluorouracil.

Vanzarile anuale inregistrate pentru Clorhidratul de Irinotecan injectabil au fost de aproximatix 556 de milioane dolari, pentru cele 12 luni premergatoare datei de 31 decembrie 2007, conform datelor furnizate de IMS Health.

Clorhidratul de Irinotecan este dezvoltat si produs in cadrul unitatii Actavis din Romania, el reprezentand si primul produs inregistrat de o companie farmaceutica romaneasca pe piata din SUA.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • totul_ca_oportunitate_de_aface pe 4 Mar 2008, 11:57
    ...daca ies multe milioane...

    Nu pot sa nu remarc ce sec se vede problema in lumea noastra. Faptul ca se fac atatia bani doar din asa ceva ne spune 2 lucruri: ca unii scot bani si din muribunzi iar al doilea lucru e ca numarul celor loviti de aceste nenorociri e foarte mare (si probabil in crestere - caci altfel nu investeste nimeni) Continuati tot asa, capitalizati orice... sa vedem unde vom ajunge in felul asta. Nimeni nu cauta sa rezolve cauzele. E mult mai simplu si "eficient" financiar sa tratam doar efectele...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod