Prima zi Mondiala a Sclerozei Multiple

Anul acesta pe 27 mai se va marca "World MS Day" - prima zi Mondiala a Sclerozei Multiple. Evenimentul este promovat de Federatia Internationala a Sclerozai Multiple impreuna cu mai multe asociatii de profil din lume.
In toata lumea, persoane cu scleroza multipla, persoane apropiate acestora, milioane de voluntari, cercetatori, dar si personalitati din lumea artisitica vor participa la manifestari diverse organizate cu acest prilej si vor sustine dreptul la o viata mai buna al persoanelor afectate de aceasta boala.

Cu ocazia World MS Day vor fi organizate in jur de 70 de evenimente in mai multe orase din 51 de tari, printre care: SUA, Anglia, Franta, Italia, Portugalia, Australia, Japonia,  Argentina, Egipt, Noua Zeelanda si multe altele.

Scleroza multipla este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central, afectand in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici.
Boala afecteaza predominant femeile, incidenta sclerozei multiple in randul acestora fiind mai ridicata decat la barbati cu aproximativ 50%.

Sursa: Worldmsday.org
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod