Prima prelevare de organe realizata la Spitalul Judetean Craiova



O echipa de medici de la Spitalul Fundeni din Bucuresti, sub coordonarea lui Irinel Popescu, a realizat, miercuri, prima prelevare de organe la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. "Este pentru prima data cand medicii craioveni anunta un donator cadavru si cred ca orice gest de acest fel trebuie apreciat. Avem nevoie de foarte multa intelegere si sustinere, pentru ca donarea de organe de la persoane aflate in moarte cerebrala sa devina una obisnuita. Sunt mii de bolnavi pe listele de asteptare pentru transplant de ficat, rinichi sau cord", a spus dr.
Victor Zota, seful Agentiei Nationale de Transplant.

Organele au fost prelevate de la un copil in varsta de 12 ani din Mehedinti, care a intrat in moarte cerebrala marti noaptea, dupa ce a fost lovit de un tren. "Au fost prelevate ficatul, rinichiul, corneea si piele de la minorul decedat. Ficatul va ajunge la o fetita din Fagaras, care are nevoie de acest organ pentru a supravietui. Rinichiul va ajunge la Spitalul Fundeni, a declarat prof. dr. Irinel Popescu. Corneea va fi transplantata la Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.


Copilul a fost accidentat in timp ce traversa in fuga calea ferata pentru a culege flori de pe camp sa le vanda soferilor, in judetul Mehedinti. (L.S.)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod