Preeclamsia creste riscul aparitiei bolilor de inima la bebelusi

Bebelusii nascuti dintr-o mama care a suferit de preeclamsie in timpul sarcinii sunt predispusi la boli de inima, conform expertilor.
Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au studiat femei insarcinate care locuiesc la o altitudine ridicata, unde cantitatea de oxigen este limitata. De asemenea, preeclamsia provoaca o reducere a oxigenului care ajunge la fetus, lucru ce poate duce la aparitia unor probleme de dezvoltare. S-a descoperit ca acesti bebelusi tind sa se dezvolte diferit.

"Se stie de ceva timp ca alimentatia din timpul sarcinii influenteaza dezvoltarea fetusului si susceptibilitatea acestuia la boli, pe masura ce creste, insa foarte putin s-a investigat influenta cantitatii de oxigen asupra dezvoltarii bebelusului.
Cercetarile pe care le-am efectuat arata ca dezvoltarea fetusului, atat pe termen scurt cat si lung, este influentata de cantitatea de oxigen pe care o primeste. O cantitatea limitata de oxigen creste si riscul aparitiei bolilor de inima," declara autorul studiului, Dr. Dino Giussani.

Preeclamsia este una dintre cele mai frecvente complicatii care apare in perioada sarcinii si afecteaza 1 din 10 sarcini.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • karrine pe 14 Iun 2011, 14:22
    analize

    As dori daca se poate o interpretare a analizelor facute acum cateva zile de sora mea, care este insarcinata in 7luni si care este foarte speriata pt ca in urma unui control cauzat de o migrena acuta, medicul i a comunicat ca inima micutului bate prea incet.Au fost chiar pe punctul de a i face cezariana pt ca situatia nu era satisfacatoare.Rezultatele analizelor sunt: Glucose/random 76 RR.UP To 199mg/dl;Tsh 1.19 RR adult:0.27-4.2uIU/ml;Ana positive.Titer 160, Pattern speckled If Titre40:negative;Ssa antibody 192 Rr:20u/ml;sb antibody negative Rr:20u/ml;CBS wbc count 7.8;neutrophils 76;lymphocytes 20;monocytes 3;eosinophils 1;basophils 0;hb 11.6;pvc 35;rbc count 4.08;mvc 85;mch 28;mchc 33;rdw 14.2; platelets count 165; si de asemeni exista detalii despre bebelus pe un cd, informatii pe care as putea sa vi le trimit pe o adresa de email. De asemeni i s a recomandat sa verifice si starea de sanatate si activitatea inimii celorlati doi copii in varsta de 9 si respectiv 6 ani.Va multumesc anticipat si astept sa mi comunicati daca este posibil o adresa de e-mail pe care sa va trimit si restul de informatii! Numai bine!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod