Plasturele contraceptiv creste riscul aparitiei cheagurilor de sange

Femeile care folosesc plasturii contraceptivi se confrunta cu un risc de doua ori mai mare de probleme de coagulare a sangelui fata de cele care iau pastile anticonceptionale. Rezultatele provin de la unul din cele doua studii comparative intre plasture si pilule si au fost anuntate chiar de firma producatoare a plasturilor contraceptivi. In primul studiu nu s-a constatat o crestere a riscului de aparitie a cheagurilor sanguine, dar descoperirile legate de riscul unui accident cerebral vascular sau infarct sunt inca evaluate.
Intre timp, rezultatele intermediare din cel de-al doilea studiu arata o crestere a riscului de evenimente tromboembolice venoase sau aparitia cheagurilor in picioare si plamani, in cazul femeilor care folosesc plasturele, au anuntat producatorii. Compania sustine ca riscul aparitiei cheagurilor este rar si ca l-au raportat ca pericol potential la toate contraceptivele hormonale. Rezultatele intermediare ale studiului au aparut la patru luni dupa ce Agentia Medicamentului si Alimentatiei din Statele Unite ale Americii a avertizat femeile ca sporirea nivelului de hormoni eliberati de plasture le expune unui risc crescut de aparitie a cheagurilor sanguine si altor efecte adverse periculoase.
De altfel, in luna noiembrie a anului trecut, pe prospectul din cutia de plasturi a fost inserat un avertisment potrivit caruia femeile care folosesc acest contraceptiv se expun la un procent de estrogen mai mare cu 60 la suta decat in cazul pilulelor. Plasturele contraceptiv a fost scos pe piata in anul 2002 si, de atunci, peste 4 milioane de femei l-au folosit. In 2004, cateva femei au murit din cauza cheagurilor de sange, despre care s-a speculat ca ar fi aparut din cauza folosirii plasturilor.
O investigatie a Associated Press, in care se citau surse federale, mai arata ca alte femei au suferit chiar si accidente cerebrale vasculare si alte probleme de sanatate cauzate de cheagurile sanguine. Oficialii din Sanatate au avertizat femeile fumatoare sa nu utilizeze aceasta metoda contraceptiva, deoarece se stie ca fumatul creste riscul de infarct cardiac si cerebral. (L.S.) if(typeof(AdServerR)=="undefined")AdServerR=parseInt(Math.random()*Math.pow(10,17)); document.write( '' );
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 8 Feb 2008, 23:04
    ....

    Chiar credeti ca exista o metoda contaceptiva care sa nu dauneze organismului???? Eu una nu am auzit pana acum sa existe ceva de genul asta! Deci ne expunem pericolelor folosind orice metoda!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod