Piesa de teatru "Baloane colorate" la gradinita Bambi

Sambata, 5 noiembrie 2005, Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, Teatrul Ion Creanga si revista Superbebe au organizat la gradinita Bambi un spectacol de teatru destinat copiilor pana in trei ani.

Evenimentul a imbinat aspectele educative, informative, cu arta si divertismentul: parintii au discutat cu expertii despre educatia timpurie si despre rolul teatrului in dezvoltarea micutilor, in timp ce copiii s-au jucat si au fost pictati pe fata de Dodo, simpaticul clown de la Teatrul Libelula.


Cristiana Boca, expert la Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, a impartasit experientele de succes ale gradinitei Bambi privind imaginarea unor jocuri si activitati in care copilul participa intens si care incurajeaza dezvoltarea lui in mai multe domenii: acela al insusirii limbajului, al extinderii interactiunilor cu mediul si cu ceilalti, al insusirii unor concepte prematematice. Activitati precum "Colaje din bucatele de hartie", "Coca de jucarie", "Jocuri cu portrete", "Marionete pe betisoare", "Trenuletul prieteniei", "Adunam comori naturale", "Spalarea jucariilor" sau "Pictam cercuri" sunt numai cateva dintre activitatile propuse parintilor cu scopul de a comunica mai bine cu micutii.
Acestia sunt ajutati sa descopere concepte precum marime, forma, culoare, prin implicarea in invatare a tuturor simturilor.

"O invatare fericita este una trainica. Unul dintre elementele esentiale ale invatarii la copiii mici este acela de a invata impreuna cu parintii, in toate contextele pe care le traverseaza", a subliniat Cristiana Boca.

In cea de-a doua parte a intalnirii, copiii au participat la piesa "Baloane colorate", pusa in scena de teatrul Ion Creanga.
Spectacolul regizat de Anca Sigartau, reprezinta o incursiune in universul inconjurator, in care copiii descopera culorile (rosu, verde, albastru), formele si numele lucrurilor.

Intalnirea se inscrie intr-un sir de initiative ale revistei Superbebe de a oferi parintilor alternative moderne si neconventionale de a petrece timp de calitate alaturi de copiii lor. Atmosfera de sarbatoare si reactiile favorabile ale parintilor si copiilor sunt incurajari in sensul organizarii mult mai frecvente a unor astfel de evenimente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod