Peste 3200 de romani s-au programat pentru un consult gratuit al alunitelor

Peste 3200 de romani s-au programat pentru un consult dermatologic gratuit pe 25 mai cu ocazia Zilei Europene a Melanomului.
Cu toate acestea limita maxima de programari posibila a fost atinsa in cursul zilei de miercuri, 20 mai. „Este pentru prima oara in istoria campaniei din Romania, cand spatiile pentru consultatii sunt atribuite din a 3-a zi de la anuntul in mass-media. Ca urmare a numarului mare de apeluri, acolo unde a fost posibil, programul consultatiilor a fost extins pe perioada a trei zile, cum ar fi cazul spitalului Colentina unde sunt programari pana in ziua de 27 mai", spune Conf. Dr. George-Sorin Tiplica, Director executiv al Societatii Romane de Dermatologie.
 
Incurajam persoanele doritoare de consult dermatologic pentru alunite sa se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie la medicul dermatolog din cabinetele sistemului public de sanatate.
Vor fi astfel consultati nu numai in ziua de 25 mai – aleasa ca o zi simbol pentru avertizarea asupra pericolului cancerului de piele. „Acest rezultat, mult mai mare decat cel inregistrat anul trecut, arata ca publicul este din ce in ce mai deschis unor controale de prevenire si depistare la timp a pericolelor determinate de suferintele maligne ale pielii, ceea ce nu poate decat sa ne bucure”, spune Prof. Dr. Virgil Feier, Presedintele Societatii Romane de Dermatologie.

Pe data de 25 mai, 263 de medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie, vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni pigmentare ale pielii (alunitelor).
Pacientii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de actiunea nociva a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotectie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod