Pancreas "artificial" pentru diabetici

O echipa de cercetatori britanici vor incerca sa dezvolte pancreas artificial pentru copiii si adolescentii care se confrunta cu diabetul de tip I.
Daca mecanismul se va dovedi eficient va imbunatati semnificativ viata pacientilor diabetici, facandu-le mai usoara convietuirea cu aceasta boala. In cazul diabetului de tip I, pancreasul prodce o cantitate foarte mica sau chiar nula de insulina, substanta atat de necesara in reglarea nivelului de zahar din sange (glucoza). Pacientii cu acesta boala necesita injectii cu insulina pentru a suplimenta cantitatea acestuia din organism. Aceasta suplimentare este mai dificila in cazul tinerilor, deoarece fluctuatiile de insulina necesara organismului lor sunt mult mai mari.
In acest sens, expertii au descoperit ca o reglare a nivelului de glucoza in sange poate fi obtinuta prin dezvoltarea unui pancreas artificial. Mecanismul va consta intr-un senzor pentru glucoza si pompe dozatoare de insulina. Astfel, nivelul glucozei din sange va fi masurat in fiecare minut si dupa stabilirea cantitatii de insulina necesara cu ajutorul unui handheld PC, informatia va fi transmisa pompele dozatoare si acestea o vor furniza organismului. Studiile clinice pentru a demostra eficienta acestui pancreas artificial vor incepe din ianuarie 2007.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod