Pacientii sunt nemultumiti de serviciile medicale

Un sondaj realizat luna trecuta la cererea Colegiului Medicilor din Romania arata ca peste 60% dintre pacienti nu sunt multumiti de serviciile medicale, considerandu-le mediocre.
Din studiul prezentat de CMR reiese ca 48,51% dintre pacienti prefera serviciile medicale private si numai 39,80% pe cele de stat. De assmenea, majoritatea plangerile sunt legate si de faptul ca sistemul sanitar rural este subdezvoltat si ca pentru operatiile mai dificile trebuie sa se deplanseze in strainatate.

Studiu sociologic cu privire la "Evaluarea gratificatiei pacientilor relativ la calitatea serviciilor medicale si identificarea valentelor pozitive si negative ale relatiei acestora cu medicii", realizat de CMR, a fost facut pe 1150 de persoane, dintre care 47,62% barbati si 52,38% femei, cu varste medii intre 25 si 54 de ani.

De asmenea, conform rezultatelor prezentate, marea majoritate a medicilor nu sunt deloc multumiti de salariile lor (58,46%).
Numai 1,88% dintre ei sunt multumiti, iar 0,30% se declara foarte multumiti.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirza ionel pe 16 Sep 2018, 10:39
    ce-i de facut ??

    In 2014 m-am inbolnavit de TBC si diabet si purpura infecto alergica.Dupa lungi tratamente am fost externat cu dosar de pensionare medicala.La comisia medicala am fost trimis sa ma mai internez o data. Dupa a doua internare diabetul a evoluat si acum am glicemii 300-400 , insulino dependent. Intre timp asigurarea medicala a expirat si nu pot obtine alta decat daca ma angajez. Dar cine ma angajeaza pe mine cu atatea boli si mai nou nu pot sa merg mai mult de 300-400 m fara o pauza de 5-10 min, din cauza durerilor de picioare ( circulatia sangelui ).Nu am nici pensie nici ajutor social nici un venit nimic. Acum mai nou amsi ceva la inima pt. ca nu pot dormi, aud sunete si tiuituri in urechi intermitente.Nu stiu cui sa ma adresez sa-mi salvez viata .Poate ma ajutati dumneavoastra cu un sfat macar !Ce-i de facut in cazul meu ? Situatia e tot mai critica de la o zi la alta . SOS !!!

    0
    0

  • cristea paul pe 27 Mar 2009, 19:19
    parere

    E foarte greu cu personalul din sanatate, rusine lor si nuasistentelor pe cat medicilor, sunt asistenti care au cunostinte mult bogate decat un medic si un comportament mult civilizat fata de a medicilor. Dar nu generalizam , sant si asistenmte de te doare capul, nu-ti face o injectie pana nu dai banul.asta e ROMANIA si PERSONALUL DIN SANATATE,Dumnezeu sa le dea pe masura comportamentului lor!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod