Ovazul scade colesterolul "rau"

O echipa de experti de la Universitatea Kentucky a constatat ca ovazul are puterea de scadea nivelul colesterolului "rau" din organism.
A trecut mai bine de 10 ani de cand Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor (FDA) a aprobat beneficiile ovazului (faina, fulgi) asupra sanatatii inimii. Aprobarea a venit in urma unui studiu care a aratat clar importanta fibrelor solubile din ovaz care scad nivelul colesterolului "rau".

Noile cercetari confirma aceste beneficii. De asemenea, mai aduc unele completari cu referire la alte beneficii ale ovazului, precum ar fi:

1. Ajuta la dieta: kilogramele in minus ajuta la scaderea colesterolului "rau", iar ovazul mai da o mana de ajutor in plus.

2.
Previne inflamatiile. Testele efectuate in laborator au aratat ca antioxidantii din ovaz detin proprietati anti-inflamatorii.

3. Cerealele integrale lupta impotriva hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat tip 2 si a kilogramelor in plus.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silvia pe 27 Mar 2008, 06:35
    Ovazul scade colesterolul "rau"

    Cred ca numai fulgii de ovaz curati fara alte adausuri au efecte benefice. Sunt buni si voi incerca cu placere un consum zilnic.

    0
    0

  • iullia pe 25 Mar 2008, 16:37
    Colesterol

    Fulgii de ovaz ajuta! Si eu am avut colesterolul mare in urma cu un an si de atunci mananc in fiecare zi trei linguri de ovaz, iar acum il am in limitele normale. Alt tratament nu am facut .

    0
    0

  • Gabriela pe 25 Mar 2008, 15:33
    Colesterol

    Mda... acelasi lucru mi se intampla si mie, nu stiu pt ce sunt platiti acesti doctori de familie... ma rog... ideea e ca trebuie sa avem un regim echilibrat, noi cu totii stim ce presupune asta, numai ca e greu de tinut, cu toate tentatiile din jur... in ultimul timp se pare ca toti avem acest colesterul dat peste cap iar asta nu e decat rezultatul a ceea ce mancam, nu ? Asteptam magazine cu produse eco, speram sa ne si putem permite.

    0
    0

  • lili pe 27 Feb 2008, 19:46
    Colesterol

    Am intrebat medicul de familie ce trebuie sa fac sa imi creasca colesterolul bun pentru ca este 30 si spune ea ca in viitor ma paste o boala de inima si la plesneala mi-a dat simvor, o fi bine, o fi rau cine imi poate spune? Ca mai mult stau la usa decat inauntru si nu ma lamureste ca este totul pe fuga, scrie si retete se uita si la mine nitel, suna telefonul mai intra unul altul cu intrebari si plec nelamurita. Acum mai am si ficat stearic si iar nu stiu ce sa fac. Poate stie cineva de pe net mai multe.

    0
    0

  • calin constantin pe 27 Feb 2008, 09:58
    Mai multe detalii

    E o chestie foarte buna. Mass media ar trebui sa faca mai multa educatie privind alimentatia sanatoasa. Mass media face mai multa educatie privind persoanele tinere, pentru slabire. Trebuie promovate produsele naturale si pentru cei peste 35 de ani.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod