Cetatenii sunt receptivi la programul de evaluare a sanatatii

In primele 3 luni ale desfasurarii programului, a reiesit faptul ca persoanele de varsta a III- a, au fost cele mai receptive, prezentandu-se in numar mai mare in vederea evaluarii starii lor de sanatate. Ulterior, in urmatoarele 3 luni, interesul a fost manifestat si de catre populatia activa si fara afectiuni patologice cunoscute in antecedente.
Bilantul primelor 6 luni in care s-a derulat Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei arata faptul ca programul mobilizeaza si ajuta cetatenii sa fie mai receptivi la o cultura medicala care presupune controale anuale; ajuta la prevenirea imbolnavirilor si la depistarea precoce a bolilor; ajuta la descoperirea unor boli rare, fiind investigate multe persoane; persoanele neasigurate au posibilitatea sa-si faca gratuit analizele si, eventual, sa inceapa sa-si plateascã asigurarile si sa fie in evidenta unui medic de familie.
 
In perioada analizata, trebuiau sa se prezinte la medic toti cei nascuti in lunile iulie-decembrie, adica  11.
092.890. S-au prezentat 5.415.661, adica 48,8%.  Deci aproape jumatate, ceea ce confirma concluzia ca oamenii incep sa devina mai receptivi cand vine vorba de propria sanatate.
 
Judetele care au inregistrat cea mai buna participare a populatei la program sunt: Arad, Harghita si Valcea. Participarea cea mai redusa a fost inregistrata in: Bucuresti, Calarasi si Giurgiu.

Ca urmare, programul se va prelungi pana la 31 decembrie 2008, pentru ca sa beneficieze de el cat mai multi cetateni, inclusiv cei care lucreaza in strainatate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GRECU ANCUTA pe 28 Feb 2008, 00:14
    PESSP

    Mi se pare ca e o eroare acest program, ne ofera date pe care noi ca medici de familie care ne stim pacientii le putem sti/ pentru cei care vin la medic, si eu am inscrisi multi pacienti, pens care chiar vin/ dar multi nu au primit cupoanele iar celor tineri, in mare masura le e frica de analize si nu vin. Ma mir ca zice ca Aradul e fruntas, sunt din Arad, oras, si nu au venit mai mult de un sfert, am vorbit si cu alti colegi, asa ca.....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod