Ouale si pestele tin alcoolicii departe de bautura



Potrivit cercetatorilor britanici, depresia de care sufera majoritatea alcoolicilor si care ii determina sa bea si mai mult este legata de nivelul colesterolului din organism. Printr-o alimentatie bogata in oua, care au un colesterol ridicat, si peste, bogat in aminoacizi care binedispun, pacientii se arata mult mai deschisi sa-si trateze dependenta.

"Alimentatia trebuie sa contina ulei de peste, vitamina B si C, calciu, magneziu si zinc, pentru refacerea sistemului gastric, deteriorat de alcool", sustine doctorul englez James Braly, citat de ziarul "Times".

Din experienta acestuia, dependentii de alcool renunta la viciu fara a se mai reapuca ulterior de el, daca urmeaza un program de exercitii fizice si terapie psihologica, combinat cu patru pana la sase portii de peste pe zi si alimente bogate in colesterol, cum sunt ouale. Cafeaua este interzisa, deoarece creste in organism nevoia de carbohidrati si zahar.

Simptomele cauzate de abstinenta (ameteala, anxietate, pofta de a bea, neliniste), prezente in primele zile, dispar mult mai repede in cazul acestei terapii.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cipdale pe 11 Ian 2007, 16:50
    exceptie

    sotul meu este mare consumator de oua , peste si mai ales tigari , deci....probabil nu ar fi intrat in lotul celor verificati

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod