Operatie pentru indreptarea coloanei, la un bebelus






Un copil de un an si jumatate va avea o viata normala dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale pentru indreptarea coloanei vertebrale. Mihnea tabara este cel mai tanar pacient care a intrat pentru o astfel de afectiune in sala de operatii. Scolioza inseamna o deviere a coloanei vertebrale. Daca aceste curburi, atunci cand sunt mai mici de 10 grade, sunt considerate deviatii normale, in cazul lui Mihnea scolioza a avut o evolutie rapida. "Avea o curbura de 45 de grade pe segmentul toracic si de 61 de grade pe segmentul toraco-lombar.
Scolioza a fost depistata la varsta de 7 luni, iar aceste cazuri trebuie operate la varsta mica", ne-a declarat conf. dr. Gheorghe Burnei, seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica de la Spitalul de Copii M. Curie. Daca micutul nu ar fi fost operat, putea sa se ajunga la insuficienta cardiorespiratorie si la tulburari renale. Copilul ar fi supravietuit in conditii dificile, cu imposibilitatea de a duce o viata normala. Dupa varsta de 8-9 ani, ar fi aratat ca un om batran. Operatia a durat patru ore.
In ciuda gravitatii situatiei, recuperarea va fi completa. "In cateva zile va putea sa mearga ", ne-a mai declarat conf. dr. Gheorghe Burnei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod