O proteina din mazare previne hipertensiunea si bolile de rinichi

O proteina din mazare poate fi folosita ca aditiv sau supliment alimentar pentru reducerea tensiunii arteriale si a bolilor renale, potrivit Telegraph.co.uk.
Mazarea a fost considerata mult timp un "aliment minune" datorita continutului sau scazut de grasimi si de colesterol, dar bogat in proteine, fibre dietetice si vitamine. Dar un nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Manitoba din Winnipeg, Canada arata ca un anumit concentrat din mazare are efect pozitiv in reglarea tensiunii arteriale si combaterea maladiilor renale.

"Pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, aceasta proteina poate intarzia si preveni instalarea bolilor de rinichi", a declarat Rotimi Aluko, autorul studiului.
"Pentru cei care sufera deja de boli renale, proteina ii ajuta pe acestia sa-si mentina tensiunea la un nivel normal si in felul acesta, sa traiasca mai mult", a mai adaugat cercetatorul.

Studiul va fi prezentat la conferinta "American Chemical Society" si este primul care demonstreaza ca un produs natural poate ameliora simptomele bolilor de rinichi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kleibel marcel pe 31 Mai 2009, 18:45
    mazarea

    cum trebuie consumata mazarea? mai multe detalii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod