O aplicatie online care elibereaza documente pentru angajatii din Sanatate

De astazi, cei peste 20.000 de angajati ai sistemului medical isi pot lua certificate, diplome si adeverinte prin completarea unor date pe site-ul Ministerului Sanatatii.
Ministerul Sanatatii lanseaza o aplicatie online care permite primirea si procesarea cererilor pentru eliberarea de certificate, adeverinte si diplome. Acest lucru va conduce la eliminarea unui numar de 21 de taxe aferente procesului si implementarea unei baze de date electronice cu solicitantii acestor documente.

Sistemul este accesibil de pe site-ul www.ms.ro si permite fiecarui solicitant sa-si cunoasca situatia dosarului depus, fara a mai suna sau a se deplasa la minister.

"Pentru obtinerea documentelor este necesara completarea unui chestionar cu datele personale ale solicitantului, pe adresa institutiei, www.ms.ro si apoi completarea unei cereri, tot in format electronic.
Acestea, impreuna cu actele aditionale necesare pentru elibearea documentului solicitat se trimit prin posta catre directiile de sanatate publica judetene. Fiecare chestionar are un numar unic de inregistrare
", a explicat Ion Bazac.

Pentru inceput, documentele care se vor elibera cu ajutorul aplicatiei electronice sunt certificatele privind titlul si gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist si certificate de recunoastere in afara granitelor tarii a calificarilor insusite in Romania.
Pana la sfarsitul anului vor fi incluse in programul electronic toate tipurile de certificate, diplome si adeverinte emise de catre minister.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod