Nu te lasa rapunsa de cancerul de col uterin

La fiecare 2 minute o femeie moare de cancer de col uterin, cu toate ca aceasta boala este perfect tratabila. Din acesta cauza, Sanda Nicola, gazda evenimentului "Momente fericite" organizat de GSK la Teatrul National din Capitala, a tinut sa sublinieze ca femeile care mor rapunse de cancer de col uterin mor din ignoranta. In Romania, incidenta si mortalitatea prin cancer de col uterin se situeaza la cote alarmante si acest lucru din cauza lipsei de informare la nivelul publicului larg.
Expozitia "Momente fericite" marcheaza continuarea campaniei pentru prevenirea cancerului de col uterin, campanie pe care GlaxoSmithKline a lansat-o la inceputul anului. Au fost invitate 19 femei cunoscute si curajoase din Romania pentru a vorbi despre dreptul la viata printr-o inedita expozite de fotografii. Printre acestea s-au regasit: Sanda Nicola, Laura Codruta Kovesi, Aurora Liiceanu, Monica Tatoiu, Mihaela Geoana.

Campania a fost sustinuta de la bun inceput de Mihaela Radulescu si de Sanda Nicola, care au trecut cu bine peste o experienta nefericita legata de afectiune a coluli uterin.
In aceasta toamana, celor doua invingatoare li s-au alaturat toate celelalte femei cunoscute, care apar in fotografii ca un simbol al sperantei si al curajului de a merge mai departe.

"Am ales fotografiile ca o alta forma, mai expresiva, mai emotionanta, de a comunica faptul ca orice femeie are sansa unei vieti fericite, sanatoase, cu mai multe momente de bucurie, ca orice femeie poate fi puternica si poate deveni un exenplu pentru cei din jur. Ne-am dorit ca cele 19 doamne, care ni s-au alaturat, sa le demonstreze femeilor din Romania ca viata merita traita pentru momentele sale de gratie si ca, pentru a putea savura aceste momente, este important sa actioneze inteligent, sa aiba grija de ele, si sa isi pastreze sanatatea", a declarata David Lechleiter, Vice-Presedinte si Director General GlaxoSmithKline (GSK).


Campania isi propune sa ofere femeilor cat mai multe informatii despre cancerul de col uterin si legatura acestuia cu infectia cu tulpini oncogenetice de Papillomavirus uman (HPV), precum si despre metodele de prevenire. Infectia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col uterin fiind mai mare la femeile de peste 35 de ani, sugerand progresia lenta a infectiei virale catre cancer.

Vaccinul impotriva cancerului de col uterin, Ceravix, produs dezvoltat de laboratoarele companiei GlaxoSmithKline (GSK), va intra pe piata din Romania peste trei saptamani, a mai declarat David Lechleiter, directorul general al companiei GSK Romania.
Cervarix a fost autorizat pentru punerea pe piata in Uniunea Europeana, pe acest segment existand pana acum un singur produs, al companiei Merck. Autorizatia survine avizului pozitiv dat in luna iulie de un comitet al Agentiei europene a medicamentului (EMEA), dupa trecerea in revista a diferitelor studii care au demonstrat "excelenta eficacitate" a Cervarix.

GSK si-a pus mari sperante in Cervarix care va fi produs in fabrica sa din nordul Frantei. Vaccinurile sunt pentru grupul britanic o activitate in plina expansiune care ar putea reprezenta, potrivit estimarilor, 13,8% din cifra de afaceri pana in 2010, fata de 7,5% in 2005.
In urmatorii 5 ani, GSK intentioneaza sa lanseze mai multe vaccinuri inovatoare: unul impotriva rotavirus, un vaccin pentru prevenirea bolii pneumococice, un vaccin gripal imbunatatit pentru varstnici si un vaccin combinat impotriva meningitei la copiii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionela pe 3 Oct 2007, 17:41
    Nu te lasa rapusa de cancerul de col uterin

    Cred ca toate femeile sunt de acord cu mine: aceste informatii ar trebui detaliate prin cat mai multe mijloace (internet, ziare, reviste de specialitate,pliante lasate la medicii de familie, chiar si ''fluturasi'' , daca este nevoie); pana acum nu am gasit nimic concret in presa.

    0
    0

  • nicole pe 3 Oct 2007, 09:46
    Bolile cardiovasculare

    Desi , celor mai multe femei le este teama de cancerul de col sau cancerul de sin, in realitate , marea majoritate mor datorita unor afectiuni cardiovasculare. Date despre aceste realitatti in " Carta Sanatatii cardiovasculare":

    0
    0

  • Eugenia pe 3 Oct 2007, 06:40
    lipsa d e profesionalism

    Comportamentul a 80-85% a medicilor din tara lasa de dorit...plicul inainte iar ei nu sunt profesionisti. De ce oare li se inoculeaza de tineri , viitorilor medici ca ei sunt niste oameni aparte cu drepturi aparte? Asa am observat in facultatile de medicina...

    0
    0

  • maria pe 3 Oct 2007, 06:37
    Medicina de calitate????????????Nu avem !!!

    fara sa fiu gravida doar prin dorinta d-nei dr medic ginecolog pt ca plateam triplu am patit 2 chiuretaje fara sa fiu gravida. Motiv pt care am patit o sinechie uterina partiala...si un dereglaj hormonal. Medicina de calitate????????????Nu avem !!!

    0
    0

  • IULIA pe 30 Sep 2007, 17:46
    CURAJ sau LIPSA DE INTERES?

    din reclama la emisiunea pentru luni ora 20 am inteles ca este vorba despre cat de des o femeie merge la ginecolog.e greu de raspuns dar !degeaba educam femeia sa se duca la medicul specialist ginecolog daca acesta o da pe usa afara spunandu-i ca e bine ,sanatoasa si la revedere;in conditiile in care la sedinta anterioara diagnosticase pacienta:cervicita,vulvovaginita micotica,colpita si chiar dand un tratament compensat ce a ajuns la 68 ron urma sa faca si testul babes-papanicolau si dupa tratament surpriza!!!doctorul ginecolog ,aproape ca pune pacienta pe faras si o da afara pe usa!norocul pacientei:este asistenta medicala!asta a salvat-o,daca se poate spune asa.si a urmat bunavointa de a se recolta frotiul cu celule ...si apoi schimbare de opinie a dr.-ului.eventual ,poate prin intermediul emisiunii ,faceti auzit exemplul meu care a fost o experienta groaznica!!!cum sa ma mai duc dupa 3 saptamani la rezultatul frotiului,cand d-na dr.ginecolog a fost asa de dura ,nici macar nu a binevoit sa-mi spuna urmarile mai putin placute procedurii de recoltare a celulelor colului uterin.si,credeti-ma au fost zile ,ore groaznic de dureroase.doresc sanatate tuturor femeilor din romania si sa aiba parte de doctori adevarati,sanatate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod