Noul vaccin care protejeaza copiii de rotavirus

Un nou vaccin (RotaTeq)care previne rotavirusul , cea mai comuna cauza a bolii diareice acute severe la nou-nascuti si copii mici (sub varsta de 5 ani) trebuie administrat tuturor bebelusilor, sustin oamenii de stiinta.

Rotateq este un nou subtip de rotavirus bovin-uman, in a carui compozitie se regasesc proteinele VP4 si VP7 care au un rol important in declansarea raspunsului imun. Intre anii 1992-2005 s-au efectuat un numar mare de studii clinice pentru a se stabili eficacitatea, dozele recomandate, posibilitatile de combinare si siguranta administrarii vaccinului.


Primul vaccin anti-rotavirus (RotaShield) dezvoltat de Wyeth si licentiat in 1998 a fost retras de pe piata farmaceutica un an mai tarziu. Rotateq – noul vaccin contra rotavirusului, produs de firma Merck & Co.Inc a obtinut recent autorizatia de licenta de la FDA pentru a proteja copiii de aceasta boala.

Vaccinul a fost testat pe mai mult de 7000 de bebelusi si nu au fost detectate efecte adverse serioase, insa FDA a cerut companiei sa se continue efectuarea testelor de siguranta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod