Noi studii privind prevenirea ITS si HIV/SIDA

„Ministerul Administratiei si Internelor din Romania si Fundatia „Tineri pentru Tineri” a desfasurat timp de 2 ani, (2004-2005), un proiect national (parte a unei strategii conceputa pentru 5 ani) privind prevenirea ITS (Infectiilor cu Transmitere Sexuala) si HIV/SIDA in randul tinerilor din unitatile de invatamant si cele militare ale M.A.I, prin intermediul unitatii de management a proiectului din Ministerul Sanatatii. Acest proiect s-a derulat cu sprijin financiar din partea Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, in cadrul Programului Combaterea HIV/ SIDA – un raspuns cuprinzator, coordonat, multisectorial in Romania”, declara Nicolae Stoicovici, coordonatorul proiectului.

Scopul principal al acestui proiect se refera la prevenirea ITS & HIV/SIDA in randul elevilor/studentilor si al militarilor din scolile si unitatile militare ale M.A.I. cu varsta cuprinsa intre 19 si 25 de ani, prin educarea acestora catre un comportament sexual responsabil. A fost implementat in toate cele 8 unitati de invatamant ale M.A.I. si in 8 unitati militare pilot, informatiile ajungand la grupul tinta principal prin intermediul personalului medical (medici si asistenti medicali), precum si prin cel al personalului non-medical (profesori ai institutiilor de invatamant, ofiteri, subofiteri), instruiti in prealabil in acest sens.

„A fost un inceput care a aratat ca se poate. Atingerea indicatorilor denota ca acest proiect a fost un succes”, concluzioneaza Ingrid Gheorghe, reprezentatul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare in Sanatate. Afla rezultatele studiului aici

Date statistice privind situatia infectiei HIV/SIDA in lume si Romania www.cnlas.ro/hiv/statistica.htm

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod