Noi studii arata ca avortul se poate efectua la domiciliu

Un studiu pilot pentru a stabili daca avortul se poate efectua in siguranta si in afara spitalelor (la domiciliu, clinicile de planning familial, cabinete medicale) a adus rezultate satisfacatoare, informeaza BBC News.

Unul dintre proiecte a demonstrat ca femeile care au mai putin de 9 luni de sarcina pot avorta in siguranta la domiciliu (sub supraveghere medicala), prin administrarea pastilelor necesare acestei interventii. Niciuna dintre cele 172 de femei carora li s-a administrat, sub supraveghere medicala, pastilele respective nu au suferit complicatii serioase.


“A fost un proiect de succes si a dovedit ca avorturile pot fi efectuate in siguranta si in afara spitalelor. Avortul medical este o procedura sigura si eficienta, insa completand a doua faza acasa va asigura confortul si intimitatea necesare”, concluzioneaza Shirley Butler, managerul proiectului.

Pentru un avort medical, o femeie trebuie sa ia, sub supraveghere medicala, medicamentul RU 486 (Mifepristone), iar dupa doua zile 4 pastile misoprostol care pun capat sarcinii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 16 Feb 2010, 13:40
    daca patesti ceva de la pastilele cytotec

    oare sunt bune?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod