Noi reguli intre unitatile de urgente si sectiile de spital

Pentru a rezolva problemele dintre unitatile de primiri urgente si sectiile de spitale, Ministrul Sanatatii a decis internarea obligatorie a pacientilor in stare critica si catalogati drept cod rosu.
Medicul de garda de la urgente decide internarea obligatorie, iar in lipsa unor locuri libere in sectia respectiva, pacientul trebuie internat intr-o sectie inrudita pana la eliberarea unui loc. Cazurile politraumatizatilor necesita internare obligatorie in primele 24 de ore in sectiile de chirurgie sau in cele de anestezie si terapie intensiva (ATI).


Crearea "salonului de observatie"

Inainte de internare, va exista acest "salon de observatie" dimensionat in functie de necesitatile spitalului si care va avea un numar minim de paturi tampon pentru maxim 24 de ore, urmand apoi ca o comisie sa decida internarea.

Medicul sef de sectie va avea responsabilitatea de a raporta locurile libere pana la ora 12, fiind necesara alocarea de minim 5% din numarul de paturi ale spitalului pentru urgente.
De asemenea, in sectiile de anestezie si terapie intensiva de la spitalele de urgenta se vor inmulti numarul ventilatoarelor necesare pentru pacientii in stare critica.

Masurile vor intra in vigoare printr-un Ordin al Ministrului Sanatatii incepand cu luna martie a acestui an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod