Nivelul scazut de testosteron prezinta un risc ridicat de moarte

Un studiu efectuat de expertii britanici a aratat ca barbatii in varsta care au un nivel scazut de testosteron prezinta un risc ridicat de moarte (pana la 88%), in comparatie cu cei cu nivel normal de testosteron

"Aceasta este o descoperire intr-adevar neobisnuita. Mecanismul de functionare trebuie inca identificat", sustine Dr. Molly M. Shores. Pe masura inaintarii in varsta, nivelul de testosteron scade (de la varsta de 30 de ani prezinta o scadere cu 1,5% in fiecare an). Cercetatorii sustin ca acest fenomen determina scaderea masei musculare, densitatea osoasa, rezistenta la insulina, energia, crescand senzatia de iritabilitate si depresie.
Experimentul a fost efectuat pe un esantion de 858 de barbati cu varsta peste 40 de ani. Peste 19% aveau un nivel scazut de testosteron, 53% un nivel normal, iar 28% au prezentat atat un nivel normal cat si unul scazut de testosteron. Pe parcursul a 4 ani de monitorizare, 20,1% dintre barbatii cu un nivel normal de testosteron au decedat, in comparatie cu 24,6% (cu nivel schimbator) si 34,9% dintre cei cu un nivel scazut de testosteron. "Inca nu este foarte sigur daca nivelul scazut de testosteron conduce la boala sau moarte.
Barbatii cu boli cronice se confrunta de obicei si cu un nivel scazut de testosteron, asadar se prea poate ca boala sa detrmine aceasta scadere si sa mareasca riscul de moarte", afirma Dr. Molly M. Shores.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • leo60 pe 18 Aug 2006, 10:40

    Sunt foarte incantata de ceea ce primesc.Nu lucrez de mult timp pe calculator(acasa nu am)si pentru mine este o noutate .Problemele medicale sunt de mare importanta si va multumesc .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod