Curele de slabire agraveaza celulita



Curele de slabire pot agrava celulita, este concluzia unui studiu recent realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in Plastic and Reconstructive Surgery, informeaza BBC News Online. Timp de foarte multi ani femeile afectate de celulita au fost sfatuite sa combata aceasta tulburare prin exercitii fizice, o dieta alimentara hipocalorica si consum ridicat de apa. Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la American Society of Plastic Surgeons sugereaza faptul ca femeile ar trebui sa invete sa se obisnuiasca cu acest "aspect de coaja de portocala".
Cercetatorii sunt de parere ca dietele hipocalorice nu elimina celulita, ci, dimpotriva, pot avea ca rezultat o accentuare a acestui aspect de coaja de portocala. Conform datelor specialistilor, 85% dintre femei sufera de celulita. Aceasta se dezvolta pe abdomen, coapse si fese si este localizata in tesutul fibros care face legatura dintre muschi si piele. In momentul in care grasimile, lichidele si toxinele sunt captate sub piele, se formeaza conglomerate dure de grasime care produc efectul de coaja de portocala.
Cercetatorii care au realizat acest studiu au monitorizat 29 de femei care urmau diverse programe de slabire: mese cu consum extrem de scazut de grasimi, diete pe baza de lichide, medicatie anti-obezitate, bypass gastric (operatie chirurgicala de micsorare a stomacului). Specialistii au masurat indicele de masa corporala al participantelor la acest studiu, atat inainte, cat si dupa incheierea programelor de slabire. Femeile au slabit, in medie, 13,8 kilograme. O treime dintre participantele la acest studiu au remarcat o inrautatire a aspectului de coaja de portocala.
Pacientele care au remarcat cele mai mari imbunatatiri au fost cele care au pierdut cel mai mult din greutate, respectiv din procentajul de tesut adipos. Elasticitatea pielii este un factor important deoarece in cazul participantelor care erau mai slabe, pielea si-a pierdut elasticitatea, accentuandu-se aspectul de coaja de portocala. John Kitzmiller, chirurg plastician, co-autor al acestui studiu, a declarat: "Desi aspectul de coaja de portocala s-a diminuat la majoritatea pacientelor, pierderea in greutate nu a eliminat complet aceasta tulburare".
"Conglomeratele de grasime sunt permanente, dar scad in consistenta pe masura ce se pierde din greutatea corporala", a adaugat acesta. (D.M.)

21 afisari
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod