Nicotina usureaza simptomele depresiei

Nicotina poate sa aiba un efect pozitiv in caz de depresie, usurand simptomele acestei stari, insa expertii avertizeaza ca aceasta descoperire nu constituie un motiv in plus pentru a fuma

Experimentul a constat in alegerea intamplatoare a 11 persoane nefumatoare, care se confrunta cu simptome ale depresiei pentru a purta ori un plasture cu nicotina ori unul placebo fara nicotina. Participantii au completat niste chestionare pentru a masura simptomele depresiei. Rezultatele au aratat ca cei care au purtat plasturele cu nicotina cel putin 8 zile au beneficiat de o atenuare a simptomelor.
Insa expertii au tinut sa precizeze ca acesta nu este un indemn ca persoanele depresive sa se apuce de fumat sau sa foloseasca plasturele cu nicotina. "Speranta noastra este ca prin aceasta descoperire despre efectul nicotinei sa va da un impuls pentru dezvoltarea unor noi tratamente pentru depresie, o problema de sanatate des intalnita", sustine Joseph McClernon, coordonatorul studiului. Companiile farmaceutice incearca deja sa dezvolte medicamente cu nicotina pentru a profita de proprietatile benefice ale acesteia, insa se incearca impiedicarea dependentei.
Aceste medicamente sunt astfel concepute sa actioneze asupra dezechilibrelor anumitor substante chimice din creier, care sunt asociate cu depresia precum si cu alte boli: schizofrenia, Alzheimer, Parkinson.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod