Nasterea prin cezariana prezinta un risc crescut de deces infantil

Copiii nascuti prin cezariana sunt de trei ori mai expusi riscului de deces, in comparatie cu cei nascuti pe cale naturala, potrivit unui nou studiu

Conceptia potrivit careia mortalitatea infantila este mai ridicata in urma unei nasteri prin cezariana a fost acceptata de catava vreme, deoarece se considera ca multe dintre aceste cazuri au fost facute in situatii de urgenta. Acest nou studiu se axeaza pentru a analiza riscurile unei nasteri prin cezariana realizata in conditii normale, fiind decizia mamei.
Cercetatorii au analizat peste 5,7 milioane de nasteri, precum si in jur de 12.000 de cazuri de deces infantil in Statele Unite ale Americii, intre anii 1998-2001. Rezultatele au aratat ca numarul cazurilor de deces infantil in primele 28 de zile de la nasterea prin cezariana este mult mai ridicat decat cele prin nastere naturala. Aceste descoperiri sunt deosebit de ingrijoratoare, avand in vedere numarul din ce in ce mai crescut de operatii cezariene.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alysstyle pe 13 Sep 2006, 23:34

    Eu am nascut normal dar a doua oara sigur nu o sa mai nasc asa.Cezariana sau epidurala.A fost o experienta dureroasa mai ales ca asistentele medicale si medicii(in Calarasi) te trateaza cu dispret chiar atunci cand ar trebui sa-ti fie alaturi.Dar e minunat ca am o fetita sanatoasa si frumoasa si asta imi umple sufletul de bucurie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod