MS propune o solutie pentru gestionarea crizei in domeniul medical

Ministrul Sanatatii propune dezvoltarea Companiei Farmaceutice Romane care va gestiona eficient criza economica din domeniul sanatatii.
Decizia vine in urma preluarii Antibiotice SA de la AVAS. Compania Farmaceutica Romana va mai cuprinde si Sanevit Arad, Unifarm si departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi.

"Romania se afla in pozitia fericita de a detine competente remarcabile in anumite segmente - cum este cazul vaccinurilor, dar pe care nu am reusit sa le dezvoltam. Exista deja o serie de discutii cu mari producatori la nivel mondial, care intentioneaza sa dezvolte si sa produca in Romania produse farmaceutice strategice pentru populatie, iar noi le putem oferi o platforma solida prin intermediul CFR", adauga dr.
Ion Bazac.

Noua companie isi propune sa dezvolte si sa produca, in colaborare cu mari corporatii internationale, vaccinuri si insulina, medicamente in segmentul bolilor cardiovasculare (principala cauza de deces in Romania), medicamente antitumorale orale si injectabile sterile.

Vicepresedintele AVAS, Ioan Nani este numit responsabil pentru constructia Companiei Farmaceutice Romane. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod