MS a cerut o anchetă amănunţită în cazul bebeluşilor din Câmpulung -Muscel


Facebook Twitter Comenteaza
MS a cerut o anchetă amănunţită în cazul bebeluşilor din Câmpulung -Muscel

Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă amănunţită în cazul nou-născuţilor prematuri de la maternitatea din Câmpulung -Muscel.

 

Conducerea Ministerului Sănătăţii a fost sesizată joi despre faptul că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de părinţii celor doi copii.



După verificarea informaţiei, Ministerul Sănătăţii a hotărât trimiterea unor echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.

La cererea ministrului Sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat evacuarea copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.


Ministrul Sănătăţii a declarat că aşteaptă luni rezultatele anchetei. “Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria”, a spus ministrul Cseke Attila.

În prezent, cei doi nou-născuţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă a matermităţii Polizu din Bucureşti şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod