O treime din români au colesterolul ridicat

Facebook Twitter Comenteaza
O treime din români au colesterolul ridicat

Dislipidemiile afectează tot mai mulţi tineri sub 30 de ani.

 

În prezent, în România, peste o treime din populaţie este afectată de hipercolesterolemie şi această cifră este în continuă creştere. Din ce în ce mai mulţi tineri, uneori sub 30 de ani, prezintă dislipidemie sau au risc de dislipidemie.

Dislipidemia este un important factor de risc cardiovascular, de aceea ignorarea acestei boli poate avea urmări foarte grave pentru sănătatea noastră.

În cele mai multe situaţii, dislipidemiile apar împreună cu diabetul zaharat de tip 2, obezitatea şi hipertensiunea arterială.

Dislipidemiile sunt cauzate de o viaţă nesănătoasă datorată obiceiurilor alimentare greşite şi consumului regulat de alcool. Sedentarismul şi consumul de ţigări pot fi şi ei factori declanşatori ai dislipidemiilor. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • teodora pe 29 Feb 2012, 17:08
    ___

    pt ca toata lumea mananca din ce in ce mai prost, tot felul de fast-fooduri care lasa urme. am prieteni de 30 de ani care sunt mai bolnavi decat parintii nostri. unul dintre ei a facut anul trecut infarct miocardic. am ajuns cu el la urgente la clinicco din brasov. eram in vacanta si nu se astepta nimeni la asa ceva. am avut noroc cu spitalul din brasov clinicco pt ca e specializat pe afectiuni ale inimii. si foarte buni doctorii de acolo

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod