MP3 player-ele pot cauza pierderea auzului

Cu toate ca reprezinta solutia perfecta pentru a scapa de zgomotele enervante din jur, MP3 player-ele pot afecta auzul in cazul in care expunerea este prelungita si la un volum ridicat, informeaza CNN.

Un studiu realizat de Paul R. Kileny, director la clinica de audiologie de la Universitatea din Michigan a demonstrat ca in mod natural aceste aparate nu sunt nesanatoase, insa utilizate in mod necorespunzator pot conduce la pierderea auzului.

Expunerea la zgomote puternice poate afecta tesutul fragil al urechii, crescand riscul de contactare a diferitelor boli ale urechii (tinnitus, suieraturi).
Preocuparea recenta pentru efectele nocive ale MP3 player-elor este diferita de avertismentele legate de utilizarea walkman-urilor sau frecventarea concertelor. Se pare ca urechea se recupereaza dupa concertele asurzitoare de rock, cu toate ca dupa ani intregi de astfel de concerte, raul nu mai poate fi reparat. Daca walkman-urile erau inconfortabile, IPod-urile si MP3 player-ele sunt usoare, castile intra perfect in ureche, iar capacitatea de stocare a melodiilor este mult mai mare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod