Momentan, angajatilor din sanatate nu li se maresc salariile

Dupa intalnirea de astazi cu reprezentantii Sanitas, Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac a afirmat ca acordul semnat anul trecut de sindicate si Ministerul Sanatatii va ramane valabil.
"Am avut astazi o discutie transparenta cu reprezentantii celor 41 filiale Sanitas din tara in care le-am prezentat prioritatile Ministerului Sanatatii, dar si problemele macroeconomice cu care se confrunta Guvernul Romaniei in prezent. Am convenit cu partenerii nostri sociali ca numai impreuna vom putea rezolva  problemele existente la nivelul sistemului. Le-am promis ca ne vom intalni lunar pentru a putea sa ne informam reciproc despre discutiile si deciziile luate", a declarat ministrul Sanatatii, dr.
Ion Bazac.

Dr. Ion Bazac i-a informat insa pe reprezentantii Federatiei Sanitas ca numai dupa 15 aprilie, cand se vor cunoaste rezultatele evaluarii situatiei financiare a sistemului si a Romaniei se va decide in ce termeni s-ar putea majora veniturile salariale ale personalului din sistem. Potrivit acordului de anul trecut semnat de fostul ministru al sanatatii, Eugen Nicolaescu angajatii din sanatate ar trebui sa primeasca majorari salariale de 10% in 2009, dar si mai multe sporuri si prime.
 

Angajatii din sanatate primesc acum, pe langa salariul de baza, sporul de vechime, sporul de preventie de 11%, sporurile diferentiate in functie de specialitate si alte 2 prime de stabilitate la nivelul salariului de baza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod