Moliile de alimente - un pericol real pentru sanatate

Moliile de alimente prezinta o amenintare majora asupra sigurantei si caracterului adecvat al alimentelor. Aceste insecte prezinta un real pericol datorita capacitaii lor de vehiculare a unui numar mare de germeni patogeni si mai ales de transmitere a unor boli.
Dintre toate insectele pe care le gasesti in casa, moliile de alimente sunt mai greu de observat si pot fi confundate cu moliile de haine. Acestea, fie ca sunt ajunse la maturitate, fie ca se afla in stadii inferioare de dezvoltare, sunt atrase de mancare si adeseori se ascund in produsele pe care le depozitezi in dulap: faina, malai, gris, pesmet, tarate, orez, paste, cereale, fulgi de ovaz, porumb si multe altele, chiar si in fructe uscate sau cacao.
   
"Moliile de alimente dauneaza puternic unei game vaste de produse alimentare atunci cand se afla in preajma lor.
Infestarile se pot produce acolo unde exista puncte de inmultire si o sursa de hrana. Pentru a nu va confrunta cu problema moliilor de alimente, este importanta organizarea corecta a actiunilor de prevenire a infestarii: asigurati o buna igienizare a spatiilor de depozitare, verificati frecvent alimentele aflate in camara, aruncati-le pe cele expirate sau alterate si utilizati produse care depisteaza din timp aparitia moliilor de alimente
", afirma Prof. Drd. Eugen Irimia, expert in Calitatea Produselor Alimentare si Protectia Consumatorului.

"Raid Capcane pentru moliile de alimente" este un produs nou care te ajuta sa identifici prezenta moliilor de alimente in casa ta.
Contine benzi de hartie adeziva impregnate cu feromoni care atrag moliile masculi. Infestarea alimentelor va fi detectata intr-un stadiu incipient si rezolvata aproape fara efort. Produsul nu contine insecticide si nu are mirosul specific acestora. O capcana actioneaza timp de 6 saptamani iar cantitatea de molii prinse depinde de nivelul infestarii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cineva pe 28 Apr 2008, 09:13
    Frt. util

    E bine ca mi s-a confirmat ce banuiam de multa vreme; multumesc ptr. informatie.

    0
    0

  • iullia pe 23 Apr 2008, 16:34
    Molia de alimente

    Bun articolul mai ales ca da si solutii de prevenire si combatere.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod