Uleiurile esentiale trateaza durerile musculare

Oricine practica un sport risca sa se accidenteze. Unele accidentari pot fi doar muschi suprasolicitati, iar altele, mai grave, pot provoca rani sau chiar ruperea oaselor.
Iata cateva exemple de uleiuri esentiale care te pot ajuta in tratarea afectiunilor provocate de un accident sportiv: piper negru (piper nigrum) amelioreaza durerile musculare si relaxeaza muschii; cajeput (Melaleuca cajuputi) amelioreaza durerile; scortisoara (Cinnamomum zeylanicum) confera o senzatie de caldura locului afectat si amelioreaza durerile; cuisoare (Eugenia caryophyllata) recomandat pentru luxatii; ghimbir (Zingiber officinale) amelioreaza durerile musculare, indicat pentru folosirea in comprese; magheran (Origanum majorana) confera o senzatie de caldura, util in tratarea spasmelor musculare, durerilor, luxatiilor si a muschilor tensionati; nucsoara (Myristica fragrans) confera o senzatie de caldura si ajuta la ameliorarea durerilor musculare; rozmarin (Rosmarinus officinalis) indicat in tratarea muschilor tensionati si suprasolicitati; cimbru (Thymus vulgaris) folositor in tratarea crampelor musculare.


Sfaturi utile


1.
Se stie ca uleiurile pentru masaj ajuta la cresterea circulatiei sangvine si la diminuarea durerilor. Foloseste 25 de picaturi de ulei esential la fiecare 30 ml de ulei purtator neutru, la inceputul tratamentului (cand durerea este puternica) si scade cantitatea de ulei esential folosita, la 15 ml la fiecare 30 ml de ulei purtator neutru, dupa ce procesul de vindecare a inceput. Masajul se face pe locul dureros, doar daca pielea nu a fost zgariata sau rupta.  

2. Ranile mai pot fi tratate si cu ajutorul compreselor. Compresa poate fi fierbinte, rece, umeda sau cu aburi. Pentru a folosi uleiurile esentiale, pregateste apa la temperatura dorita si adauga 6-8 picaturi de ulei inainte de a uda compresa.
Aseaza compresa peste zona afectata.

3. Tratamentul cu gheata este o alta metoda de tratare a accidentarilor provocate de antrenamente. Si aici, uleiurile esentiale pot fi folosite. Adauga uleiul esential in apa sau in uleiul neutru purtator. Umezeste un prosop si aseaza-l peste rana. Pune gheata peste prosop si lasa-l timp de 10 minute.

4. Repeta fiecare dintre aceste metode de cate ori este nevoie pentru a reduce durerea, inflamatia sau alte efecte ale accidentarilor. Poti folosi diferite uleiuri, fara a le repeta, in metodele de tratament.

5. Pe masura ce procesul de vindecare progreseaza, poti reduce frecventa tratamentelor.
De asemenea, pentru a preveni accidentarile, poti folosi una dintre aceste metode dupa sedinta de antrenament.

6. Pentru a face un unguent, urmeaza reteta: Intr-un vas, amesteca 2 lingurite de ulei de migdale, 1 lingurita vitamina E si 4 lingurite lanolina si se aseaza la incalzit. Dupa ce s-au dizolvat si s-au amestecat ingredientele, indeparteaza vasul de pe foc, lasa putin la racit apoi adauga 30 - 40 picaturi de ulei esential. Toarna amestecul intr-un recipient si acopera-l.

7. Urmeaza recomandarile doctorului si foloseste uleiurile esentiale in combinatie cu tratamentul prescris de medic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod